Klassisk og moderne smørrebrød midt i København
Restaurant Palægade er drømmen om smørrebrødet. Da stedet åbnede i 2016 var ambitionen – og er stadig den dag i dag – at skabe Danmarks bedste smørrebrød og udfolde drømmen om at lave en klassisk frokostrestaurant i København med en tilhørende dansk-fransk-inspireret aftenrestaurant.
Menukortet er så bredt, at det rummer alt fra caviar og trøffel til rullepølse med italiensk salat og hønsesalat med sprød bacon. Og i modsætning til andre frokostrestauranter, har stedet også et tilhørende stort vinkort, så vinentusiaster også har lyst til slå vejen forbi. Siden 2016 er Restaurant Palægade både blev kendt og anerkendt som byens bedste smørrebrødsrestaurant.
En hyldest til det danske smørrebrød
Hos Restaurant Palægade flyder traditioner og moderne teknikker sammen. Her bliver den stolte smørrebrødstradition hyldet, men tilsat erfaringer fra toprestauranter. Og her er plads til gamle kendinge som roastbeef med remoulade og gammeldags modnet kryddersild såvel som den vegetariske mad ”Fuglekvidder” lavet af rørt rehydreret selleri på ristet rugbrød med mayonnaise, peberrod og karse.
I 2016, da restauranten åbnede, var dogmet at alt skulle være hjemmelavet og hjemmerørt. Og det er det stadig den dag i dag. Ligesom rugbrødet, er remouladen nøjsomt lavet fra bunden med syltede pickles. Karryblandingen er udviklet så den passer til silden, der er lagt i en særlig eddikelage, så benene hurtigere forgår. I sæsonen er kartoflerne opgravet fra vores restaurantchef Johan Henriks forældres gård på Fyn, ligesom mange råvarer er udvalgt og hentet fra små producenter.
Fra smørrebrød til velsmagende aftenserveringer
Maden på Palægade smager velkendt og trygt, men alligevel nok til at vække nysgerrigheden. Det gælder også om aftenen. Her transformerer restauranten sig fra at være en travl smørrebrødsbastion til en solid aftenrestaurant. Der drages inspiration fra det klassiske køkken og den røde tråd fra frokostrestauranten går igen i form af råvarer. På menuen kan du i løbet af sommeren eksempelvis finde Gillardeau-østers med hyldeblomst, stegt gris med grønne tomater og ”Solbær en surprise” – en formel-klassiker og hilsen til ”Havtorn en surprise”, der stort set uden afbrydelser har kørt på formel B og Sletten.
Madoplevelse med det store vin- og spirituskort
Øllet på Palægade skal leve op til én regel: man skal have lyst til at drikke mindst tre af dem – også kaldet “3-pint-testen”. De skal være så indbydende, frugtige og ikke tunge, at man med det samme får lyst til én til. Både pilsner og Palægades IPA’er er gode til at skære igennem mellem bidderne.
Intet smørrebrød uden akvavit. Derfor gik Palægade sammen med destilleriet Radius for at lave en række akvavitter med en ikke for høj alkohol-procent. De bitre aromaer fra akvavitten med f.eks. frisk dild og peber går godt i spænd med karrysild eller den norske grillede sild. Akvavitterne har en renhed og skarphed, trods den ikke så høje alkoholprocent, da de ikke er tilsat sukker.
Udover vores store fokus på øl & akvavit, er Palægade et samlingspunkt for vinentusiaster. Et stort vinkort med et omfattende og kvalitetsbevidst udvalg af vine på glas, samt mange af de største klassikere blandet med nogle af de nye og spændende områder rundt omkring i verden.
Kagevognen – en ægte Palægade attraktion
En af Palægades attraktioner er den snedkerbyggede kagevogn i mørkt valnøddetræ, der bliver kørt hen til gæsten, når desserten eller den lille petit four nærmer sig. Osten er i forvejen repræsenteret på menuen som fx friteret camembert med solbærsyltetøj. Derfor ønskede køkkenet at give plads til det søde element i den rullende installation.
Håndværket tages seriøst, og det er kun Palægades konditorer, der får lov til at fylde vognen. Kager med creme, chokoladekager, frugttærter, petit fours og franske macarons er en del af det daglige udvalg og bliver serveret på blåmalede danske juleplatter, der står stablet nederst i kagevognen. Nogle kommer endda kun forbi Palægade for at smage dagens søde udvalg med en kop kaffe.
Vi glæder os til at byde jer indenfor på Restaurant Palægade.
De bedste hilsner
Johan Henrik & Luckas