formel B - En stjerne i Michelin-guiden siden 2004
Igennem to årtier har Restaurant formel B udviklet sig til at være en hjørnesten på den danske restaurantscene og har siden 2004 haft en stjerne i Michelin-guiden.
Lysten og passionen for vores håndværk har altid været vores vigtigste ingrediens. Lysten til at udfordre os selv og til at præstere vores bedste aften efter aften. Men også lysten til at byde gæsterne velkommen.
Gennem årene er vi blevet mere og mere bevidste om, at vores restauranter er sat i verden for at skabe oplevelser, hvor der er plads til den bedste mad og vin i frie og afslappede rammer. Det har alle årene været et pejlemærke for os, at vi selv skal have lyst til at spise på alle vores restauranter.
I det enkle og ærlige ligger overdådigheden
Restaurant formel B har udviklet og parret de franske tilgange med lokale smagsgivere f.eks. i retterne med skaldyr og peberrod, kartoffelserveringen med æggeblomme og trøffel, kammuslinger med jordskokker, jomfruhummer a la nage og “Havtorn en surprise” med sine utallige marengstoppe.
Hos os handler det om velsmag frem for alt andet. Enkelte af retterne bliver på menuen i årevis, fordi de virker og smager præcis som de skal. Det er i tilberedning, tekstur, anretning og servering at vi ønsker at excellere. Det handler om at balanceres det klassiske, velkendte og velsmagende uden at virke reaktionær eller bedagede.
I vores øjne er retterne mere fuldendte med færre ting på tallerkenen. Vi skal lade råvarerne tale renere og mere upoleret. Få råvarer i den rigtige kombination, hvor de ikke skygger for hinanden, men får hinanden til at skinne stærkere end de kan på egen hånd.
Vinen i centrum af det hele
På formel B har vi haft et langvarigt fokus på at opbygge og tilbyde de helt store vine, særligt fra Bourgogne, i flere årgange og til priser der gør, at mange i dag i ligeså høj grad kommer for vinen som for maden. Det er et udtalt ønske for os at kunne tilbyde store flasker i prisniveauer hvor så mange som muligt kan være med.
Allerede i starten af vores historie blev det tydeligt, at den mad der blev lavet passede godt til de lidt sarte røde vine fra Bourgogne. Køkkenet på formel B har altid været burgundisk inspireret med bl.a. frølår, persille og hvidløg, og maden har aldrig været tung og overvældende. I dag udgør Bourgogne 60-70% af vinkortet på formel B med flasker fra allerøverste hylde og ofte i flere årgange.
Kendetegnende for os, men også vores andre fem restauranter, er et ønske om at tilbyde en højt kvalificeret vinservice, der både respekterer gæsterne forskellige behov, budgetter og personlige smag.
*
Vi glæder os til at byde jer indenfor på Restaurant formel B.
Kristian Arpe-Møller & Rune Amgild Jochumsen