formel B - En stjerne i Michelin-guiden siden 2004

I det enkle og ærlige ligger overdådigheden

Restaurant formel B har udviklet og parret de franske tilgange med lokale smagsgivere f.eks. i retterne med skaldyr og peberrod, kartoffelserveringen med æggeblomme og trøffel, kammuslinger med jordskokker,  jomfruhummer a la nage og “Havtorn en surprise” med sine utallige marengstoppe.

Hos os handler det om velsmag frem for alt andet. Enkelte af retterne bliver på menuen i årevis, fordi de virker og smager præcis som de skal. Det er i tilberedning, tekstur, anretning og servering at vi ønsker at excellere. Det handler om at balanceres det klassiske, velkendte og velsmagende uden at virke reaktionær eller bedagede.

I vores øjne er retterne mere fuldendte med færre ting på tallerkenen. Vi skal lade råvarerne tale renere og mere upoleret. Få råvarer i den rigtige kombination, hvor de ikke skygger for hinanden, men får hinanden til at skinne stærkere end de kan på egen hånd.

Vinen i centrum af det hele

formel B har vi haft et langvarigt fokus på at opbygge og tilbyde de helt store vine, særligt fra Bourgogne, i flere årgange og til priser der gør, at mange i dag i ligeså høj grad kommer for vinen som for maden. Det er et udtalt ønske for os at kunne tilbyde store flasker i prisniveauer hvor så mange som muligt kan være med.

Allerede i starten af vores historie blev det tydeligt, at den mad der blev lavet passede godt til de lidt sarte røde vine fra Bourgogne. Køkkenet på formel B har altid været burgundisk inspireret med bl.a. frølår, persille og hvidløg, og maden har aldrig været tung og overvældende. I dag udgør Bourgogne 60-70% af vinkortet på formel B med flasker fra allerøverste hylde og ofte i flere årgange.

Kendetegnende for os, men også vores andre fem restauranter, er et ønske om at tilbyde en højt kvalificeret vinservice, der både respekterer gæsterne forskellige behov, budgetter og personlige smag.

*

Vi glæder os til at byde jer indenfor på Restaurant formel B.

Kristian Arpe-Møller & Rune Amgild Jochumsen