Om os
Restaurant Palægade har stor vægt på det klassiske kvalitets smørrebrød til frokost og et klassisk dansk/fransk udtryk til aften.
Restauranten åbnede første gang i 2016 og er på den relativt korte tid blevet en hjørnesten på den københavnske frokost scene.
Lokalerne brændte i starten af 2020 og restauranten er sidenhen blevet genopført og perfektioneret ned til mindste detalje.
Ejerne af formel B, Kristian Arpe-Møller & Rune Amgild Jochumsen satte sig for at genrejse restauranten fra asken.
Til opgaven om at varetage den daglige drift af det “nye” Restaurant Palægade kiggede Rune og Kristian imod egne rækker, her stod de to talentfulde venner Luckas og Johan klar.
Begge har en fortid på Restaurant formel B og deres fælles historie går helt tilbage til Hotel og Restaurantskolen hvor de endte i klassen sammen som kokkeelever.
For at styrke frokost holdet blev en erfaren kapacitet hevet ind. Gustav Vilholm var, og er, manden til at løfte opgaven som Frokost Formand på Restaurant Palægade. Gustav er en erfaren herre i restaurationsbranchen og hans viden og kompetencer er en stor gevinst for hele holdet.
*
Johan Henrik Kirketerp-Møller
Johan Henrik er Restaurant Palægades Restaurantchef og medejer. Han er uddannet kok fra Restaurant formel B og efter et par år som kok på blandt andet Stammershalle Badehotel og Hotel Nordlandet på Bornholm samt et smut til Paris på Restaurant Copenhague, trak nye udfordringer på den anden side af køkkenet.
Rune Jochumsen stod klar med en læreplads som tjener på formel B, så lykken ville have det at Johan Henrik vendte ”hjem” for at blive faguddannet tjener.
Efter endt uddannelse har Johan Henriks tjener rejse har bragt ham forbi Restaurant Kadeau både på Bornholm og i København samt en periode på Restaurant Anarki, inden muligheden opstod for at stå med ved roret på det genfødte Restaurant Palægade som restaurantchef og medejer.
Johan Henriks søgen for at dygtigere gøre sig har resulteret i at han, allerede i sin elevtid, bestod vinakademiet og nu er godt i gang med WSET Level 4 Diploma, en sommelier uddannelse på højt internationalt niveau med base i London
Kærligheden til vine fra både Bourgogne og Piemonte er stor, noget som kælderen også bære sit tydelige præg af, men han søger konstant efter vine, lavet af unge vinmagere der udfordrer traditionerne, og laver vine uden for normen.
Luckas Bo Schultz Jensen
Luckas er Restaurant Palægades køkkenchef og medejer.
Hans unge alder til trods har Luckas et flot CV bag sig og, uden tvivl, en endnu lysere fremtid foran sig. Alberto K, Grønbech og Churchill, Fischers, Nordlandet, Restaurant Niels og ikke mindst Restaurant formel B har Luckas lagt sin vej forbi.
Luckas startede på Restaurant formel B i 2018, her fandt han sig hurtigt til rette og begyndte at udvise det store talent som gjorde Kristian og Rune opmærksomme på at han skulle stå i spidsen for genfødslen af Restaurant Palægades køkken da mulighed opstod.
Sammen har Luckas og Kristian skabt fundamentet der kommer til at definerer Restaurant Palægades køkken for fremtiden.
Et køkken for de madglade gæster der sætter pris på råvarerens kvalitet, den gennemførte smag og ikke mindst enkeltheden.
Et køkken der i dag rummer både anmelderrost smørrebrød fra øverste hylde til frokost samt et prisvindende aften køkken med fuld smæk på smag og velbehag.
Den grundlæggende filosofi i køkkenet er; ingen dogmer, men med stor respekt for historien, traditionerne og som formidles med fokus på folkelighed og høj kvalitet.