Smørrebrød

Vi vil bygge bro mellem tradition og innovation!

Til frokost hylder vi smørrebrødet og de stolte traditioner der ligger heri.

Vores ambition er at vise hvad det klassiske smørrebrød kan rumme når det kombineres med mange års erfaringer fra top restauranter, godt håndværk, de bedste råvarer, moderne teknikker og nye kreative visioner.

Det danske smørrebrød er fyldt med traditioner og minder, de fleste har nok et forhold til det danske frokostbord – et yndlingsstykke, en favorit øl eller måske en helt særlig akvavit der bare hører sig til og altid har gjort det.

På Restaurant Palægade omfavner vi traditionerne og minderne, samtidigt med at vi byder vores innovative og kreative ideer velkommen.

Det hele præsenterer vi enkelt, folkeligt, kvalitetsbevidst og uden de store krumspring.

Vi glæder os til at byde dig velkommen på Restaurant Palægade.

Palægades Julebord

Gammeldags modnet hvide sild med karrysalat

Kryddersild med syltede bær, creme fraiche og kapers

***

Friteret Nordsø rødspætte med remoulade

Gravad Islandsk laks med rævesauce

***

Dansk krogmodnet flæskesteg med rødkål og surt
Palægades krydder medister fra Troldgaarden med sennep, stuvet hvidkål og sort trøffel
***
Ris a la mande med Tahiti vanilje, ristede mandler og Palægades kirsebærsauce

***
– 645,-

Palægades smørrebrødsseddel

Sild

Karrysild med æggesalat og karse
– 110,-

Gammeldags modnet kryddersild med saltede og syltede bær og créme fraiche
– 110,-

Grillet norsk sild med peberrodscréme, løg og grillet kål
-120,-

Røget sild med kartoffelkompot, urter, æggeblomme og løg
– 120,-

Lun stegt sild med bløde løg, hyldeblomst og æble
– 120,-

Havet

Friteret rødspættefilet fra Nordsøen med rørt remoulade og citron
145,-

Friteret rødspættefilet med håndpillede rejer, mayonnaise og citron
– 170,-

Håndpillede rejer på sprød toast med mayonnaise og citron
– 175,-

Fiskefrikadeller med bakskuld, endive og peberrod
– 150,-

Røget dansk ål med lun kartoffelkompot, syltede stikkelsbær og brunet smør
– 180,-

Vesterhavspighvar med braiseret oksekæbe på crouton og persilleemulsion
– 250,-

Vegetar

“Fuglekvidder” – Rørt rehydreret selleri på ristet rugbrød med mayonnaise, peberrod og karse
– 130,-

Kartoffelmad med løvstikke, løg og vesterhavsost
– 140,-

Friterede østershatte på ristet toast med syltede svampe og purløgscréme
– 160,-

Skoven & Marken

”Hønsesalat” af kylling fra Gothenborg på sprød toast med tørsaltet bacon
– 150,-

Rørt tatar af okseinderlår fra Grambogård med estragon, pebermayonnaise, crouton og æggeblomme
– 150,-

Klassisk roastbeef med remoulade, peberrod, ristede løg og agurkesalat
– 150,-

Sylte med Karl Johan créme, sennep og rødbeder
– 160,-
Tartelet med kylling fra Gothenborg, vilde svampe og urter
– 190,-
Krydder medister fra Troldgaarden med stuvet hvidkål, sennep og vintertrøffel
– 210,-
Dansk krogmodnet flæskesteg med rødkål og surt
– 180,-
Pariserbøf af oksekød fra Grambogård med klassisk garniture
– 190,-

Ost & Dessert

Tre oste fra nær og fjern
– 120,-

Friteret Camembert af råmælk med solbærsyltetøj
– 110,-

Søblå fra Søtoftes Gårdmejeri på ristet rugbrød med svesker i portvin, æggeblomme og løg
– 135,-

Ris á la mande med Tahiti vanille, ristede mandler og Palægades kirsebærsauce
– 95,-

Kager & Tærter
– 110,- pr. stk.

 

PALÆGADES KAGEVOGN

En anden ting vi ønsker at hylde på Restaurant Palægade er konditor håndværket, en del af den danske gastronomi som vi mener passer perfekt ind som afslutningen på en god frokost.

Derfor har vi to af Danmarks bedste konditorer ansat i konditoriet og de laver hver eneste dag nye vidunderlige og kreative kreationer der behager både øjet og smagsløgene.

Vi har i samarbejde med dygtige snedkere fået produceret en helt unik kagevogn til restauranten der perfekt kan showcase det smukke håndværk vores talentfulde konditorer producerer.

Palægades Kagevogn står oppe i baren ved indgangen og kan rulles omkring i restauranten, således at gæsterne kan vælge deres kager på nærmeste hold – men pas på, det kan være en udfordring at skulle vælge imellem alle de smukke og smagfulde kager på vognen.


Informér gerne personalet om eventuelle allergier

Firmakort udstedt inden for eller uden for EU/EØS, samt private betalingskort udstedt uden for EU/EØS, bliver pålagt et gebyr, hvilket vil fremgå af din kvittering. Gebyrsatsen vil afhænge af typen af betalingskort, og hvor det er udstedt.