Smag havet og mærk idyllen på Restaurant Sletten

Vendt mod vandet ligger Restaurant Sletten i et hvidkalket hus med blåsprossede vinduer og en stor terrasse, der læner sig ned mod havnen med udkig over Øresund ved det lille idylliske fiskerleje i Humlebæk. På vej ned til restauranten i havnen bliver man mødt af stokroser, hvidmalede stakitter, stråtækte tage og gamle lindetræer.

Restaurant Sletten er en kærlighedserklæring til de fisk og skaldyr, der blandt andet kommer ind med fiskekuttere de små 40 meter fra restauranten. Der bliver både købt søtunger og helleflyndere fra de små både, der sejler ud hver morgen, men der bliver også købt råvarer udefra, som de håndfangede norske kammuslinger.

Udsigt over Øresund og smagen af lokale råvarer

Selvom fisk og skaldyr er en essentiel del af køkkenet, gives der plads til råvarer, hvor både fisk og lokale råvarer og grøntsager kun kommer i begrænsede perioder og derfor får fuld skrue i de uger, hvor de topper med hvide asparges, fjordrejer, vilde brombær og strandkål som gode eksempler.

Restaurant Sletten startede i 2014 som en kulinarisk udflugt fra formel B og er siden blevet en integreret del af fiskerlejet. Her spænder køkkenet ligesom parasollerne på terrassen bredt. Både i menu og smage. Maden er moderne nordisk-fransk, men smagsmæssigt fornægter arven fra formel B sig ikke på restauranten. Flere elementer er mere eller mindre importeret fra den oprindelige moderrestaurant. Det gælder eksempelvis desserten Havtorn en Surprise.

Nogle af retterne har været så længe på menuen, at de er blevet næsten selvstændige lokale institutioner på Sletten. Det gælder blandt andet vores kendte fiskesuppen med hummer, kammusling, blæksprutte eller dagens fangst. Og så er der andre klassikere som de hvide asparges fra Søren Wiuff eller jomfruhummeren med grønne jordbær og peberrod.

Nordkysten mest ambitiøse vinkort

Restaurant Sletten har vi et af nordkystens mest ambitiøse vinkort. Kortet spænder fra de naturligt usvovlede vine over mindre niche-producenter og helt til de store enkeltmarksvine fra Bourgogne og Barolo. Udover det, som en selvfølge, et bredt udvalg af store hvide vine fra Loire og Bourgogne til at komplimentere menukortets retter med fisk og skaldyr.

Med udsigten over Øresund, tre østers og et glas champagne på terrassen kan i de lyse sommermåneder strække sig til at bringe glæde nok til hele året – en oplevelse som vi glæder os til at give til vores gæster.

Vi glæder os til at byde jer indenfor på Restaurant Sletten.

De bedste hilsner

Jacob og Kasper


Gourmet med havudsigt